Recepten

Ontdek de heerlijke recepten met BOMI Fruit


Ingredienten:

  • Bloem
  • Zout
  • Eigeel
  • Melk
  • Suiker (grof)
  • BOMI-appel
  • Gist
  • Boter
  • Kaneel
  • Kandijsuiker

Bereiding

Maak een deegje van 250gr bloem, 1dl melk, 10gr suiker, 20gr gist, 60gr boter en 5gr zout. Flink kneden en 20 minuten laten rijzen. Intussen Bomi-appelen schillen en uitboren (klokhuis verwijderen). Het deeg tot een rechthoekige plak uitrollen, vierkanten van 15cm zijde uitsnijden. Zet de appel op zo'n vierkant, vul de holte van het klokhuis met een mengeling van kaneel en suiker en vouw de deeglap over de appel toe. De kattekoppen met geklopt ei bestrijken. Matig warme oven 190C. 25 minuten volstaan.

Je kan deze kattekop zo serveren of samen met een heerlijk bolletje vanille ijs.

Met dank aan:
Bakkerij Wiame
Stapelstraat 32, 3800 Sint-Truiden
www.bakkerij-wiame.be